Sinds 5 december 1998, dienen alle vorkheftrucks voorzien te zijn van een veiligheidsvoorziening ter bescherming van de chauffeur. Bij het kantelen van een heftruck bestaat de kans dat, wanneer men geen terughoudbeveiliging gebruikt, men beknelt raakt onder de heftruck.

Er zijn verschillende veiligheidssystemen leverbaar die de chauffeur op zijn/haar plaats houd bij het kantelen van de heftruck. Meestal wordt de heftruck standaard voorzien van een 2 punt veiligheid rolgordel.

Als alternatief voor deze gordels zijn er ook PPS en IWS systemen leverbaar.

Oorzaken van kantelen van de heftruck
Bij het gebruik van heftrucks is altijd kantelgevaar aanwezig. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door verkeerde belading of het onverantwoord hard rijden door bochten. Het risico van kantelen wordt echter mede bepaald door;

– hoogteverschillen in het werkgebied waar met de heftruck gereden kan worden, door hellingbanen of laadperrons;
– hellende vloeren in het werkgebied;
– de slechte staat van buitenterreinen (ongelijkmatige bestrating of afwerking);
– uitsparingen en (put)deksels in vloeren;
– de aanwezigheid van drempels of andere oneffenheden.

Te treffen maatregelen
Heftrucks moeten zijn uitgerust met een voorziening, waarmee wordt voorkomen dat bij het kantelen van de truck de chauffeur bekneld raakt tussen de carrosserie van de heftruck en de vloer. Een solide cabine met deuren, die bij het rijden gesloten zijn, voorziet hierin.

Op heftrucks met een open constructie moet een veiligheidsgordel en/of veiligheidsbeugels aanwezig zijn, waarmee de bestuurder zich op zijn zitplaats kan vastzetten.

Bron: arbeidsinspectie, Heftrucks, hoe voorkom ik ongevallen en schade?